Praktisch

Praktisch: algemene voorwaarden

Prijs en betaling


Prijzen - Op aanvraag

De prijs is afhankelijk van verschillende factoren: het formaat van het portret, de achtergrond, de kader. Ook het geschatte aantal werkuren is een belangrijke factor. 


Betaling

Bij aanvaarding van de opdracht-foto en na afspraken rond afmetingen; techniek en kader wordt de helft van de prijs van de tekening én de prijs van de kader betaald als voorschot. De 2de helft zal cash (of met smartphone) worden betaald bij overhandiging van het ingekaderde werk.


Levertijd

De levertijd is afhankelijk van het aantal lopende opdrachten. Minimaal 2 weken voor de tekening (+ 2 extra weken bij professionele inlijsting).

DECEMBER 2021


Opdrachten voor de eindejaarsperiode zijn nog mogelijk!

Factoren die de prijs bepalen


Opdrachtfoto     

De opdrachtgever levert een foto van goede kwaliteit (voldoende scherp/ voldoende licht maar niet overbelicht). Ik krijg de foto liefst digitaal met hoge resolutie, zodat ik op de computer de details kan inzoomen.


Formaat     

  • Ik werk meestal op papier formaten 20/30 en 24/32 cm.  Richtprijs: €150 voor formaat 20cm x 30cm (exclusief kader).
  • Een kleiner formaat kan, maar is minder gedetailleerd. Richtprijs: €80 voor formaat 15cm x 23cm (exclusief kader).
  • Een groter formaat kan, maar omdat pastelpotlood een 'traag' medium is, weerspiegelt zich dat in véél meer werkuren. 


Achtergrond     

Kleurvlak (papierkleur of kleur bijpassend bij de tekening).

Indien op de foto een mooie maar neutrale achtergrond aanwezig is (vb groentinten, landschap) dan kan deze ook overgenomen worden op de tekening.


Materiaal

De tekeningen worden steeds gemaakt met kwalitatief tekenmateriaal. In de gallerij zie je de verschillende opties en effecten. Ik werk voor dierenportretten meestal met pastelpotlood, maar ook grafietpotlood (grijswaarden) is mogelijk. De pasteltekening wordt gedeeltelijk gefixeerd, maar een tekening blijft kwetsbaar en kan makkelijk ‘geveegd’ of beschadigd worden. Daarom is het belangrijk een pasteltekening steeds achter glas en met passe-partout in te kaderen. De tekening mag het glas niet raken. De tekeningen worden daarom steeds ingekaderd afgeleverd.


Kader     

Wegens de kwetsbaarheid van een pasteltekening verkoop ik de werken ingelijst. Ik kader zelf in met standaard kleuren: eenvoudige zwarte of witte kader met een witte passe-partout (Prijs: €25). Indien gewenst laat ik het werk professioneel inlijsten. De prijs van het inlijsten wordt extra aangerekend.