Wie ben ik?

Ik

Ik ben opgegroeid op het platteland en hou van dieren en de natuur. De natuur is mijn grootste inspiratiebron. Ik teken graag, en al sinds mijn jeugd teken ik graag dieren. Er waren soms wel periodes dat het tekenen wat naar de achtergrond verdween, maar ik weet intussen dat ik het niet kan missen... Ik heb een aantal jaren aan de academie gezeten, maar ben autodidact in het tekenen van dieren met pastel- en aquarelpotloden. 


Ook 'natuur'-wetenschap interesseert me heel erg, vandaar mijn job als leerkracht chemie en biologie in het middelbaar onderwijs. Ik probeer ook daar mijn creativiteit te gebruiken om manieren te vinden om tieners enthousiast te maken voor wetenschappen.

 

Verder ben ik mama van 2 lieve en levendige jongens, die ook heel erg van de natuur houden! Mijn lieve man staat helemaal achter me, en stimuleerde me om de stap naar een creatief bijberoep te durven zetten. Samen hebben we een hond, 2 poezen, berggeitjes, kippen en konijnen.


Katrien Verschooten


Jij 

Als je op deze site beland bent- ben jij waarschijnlijk ook een dierenliefhebber! Heb je een huisdier dat je met zo'n liefdevolle blik kan aankijken? Of een hond die écht super-schattig was toen hij nog een puppy was? Heb je een prachtige foto van je huisdier maar is de achtergrond niet mooi genoeg om op te hangen? Of ben je recent een dier verloren en wil je graag een blijvende herinnering? Een getekend dierenportret is de oplossing, en is ook een origineel cadeau voor diverse gelegenheden ...


Ik maak voor jou een persoonlijk dierenportret op basis van een foto. Het kan een huisdier zijn (hond, kat, papegaai, …) of een lievelingsdier (paard, giraf, dolfijn? ) Voor deze portretten werk ik met pastelpotlood. Pastel is immers heel geschikt om een mooie vacht mee te creëren. Afhankelijk van het onderwerp werk ik ook met aquarel-potloden (supracolorsoft van Caran d’ache). Zie gallerij voor verschillende onderwerpen en effecten.

Nieuws

December 2020

Op vraag van een klant maakte ik een groot portret met grafietpotlood. Het was een fijne uitdaging, en het is me heel erg bevallen. Vanaf nu behoort dit ook tot de opties! 

Februari 2020

De eerste eindejaarsperiode is achter de rug, het was een drukke en fijne tijd. Ik ben blij dat ik heel wat leuke reacties heb gekregen over de portretten die 'onder de kerstboom' lagen!

Oktober 2019

Op 19 en 20 oktober neem ik deel aan de kunstroute in Sint-Katelijne-Waver, een fietstocht langs allerlei locaties waar lokale kunstenaars hun werk tentoon stellen.. Er worden een aantal van mijn dierenportretten tentoongesteld in Huyze De Pauw. Eén werk zal te bezichtigen zijn in het gemeentehuis.

Mei 2019

Na enkele maanden van dromen en voorbereidingen start ik officieel met het maken van dierenportretten in opdracht ... Spannend!